Go to top
About Us

Voedselverspilling tegen gaan en tegelijkertijd besparen? ‘Too Good To Go’

Ben jij tegen voedselverspilling? Ik denk dat de meeste onder ons het zonde vinden om voedsel weg te gooien. Dagelijks gooien horeca ondernemingen, bakkers en supermarkten eten weg, omdat het de volgende dag niet meer verkocht kan worden. Zonde toch? Wat nou als jij een maaltijd kan redden?

Too Good To Go is in het leven geroepen om voedselverspilling tegen gaan. Too Good To Go is inmiddels in verschillende Europese landen actief waaronder ook Nederland. Ze zijn nog maar een jaar actief in Nederland maar nu al super populair. Nog niet bij iedereen natuurlijk maar daar zou verandering in moeten komen. Ze hebben in een jaar maar liefst 200 000 maaltijden gered. Too Good To Go gaat met verschillende ondernemingen de samenwerking aan. Zowel grote winkelketens als kleine ondernemingen.

Het is belangrijk om ons te realiseren dat 1/3 van het eten wordt weggegooid. Volgens Too Good To Go is dat tussen 1,7 en 2,5 miljoen ton aan eten dat per jaar wordt verspild in Nederland. Dat zijn behoorlijke aantallen. Het gaat niet alleen om het tegen gaan van voedselverspilling. Daar komt meer bij kijken, denk bijvoorbeeld aan verspilling van de grondstoffen, arbeid en vervoerskosten die bij een maaltijd komen kijken.

Hoe werkt de Too Good To Go App?

De app is makkelijk te downloaden en gebruiksvriendelijk, er zitten geen kosten aan verbonden om de app te downloaden. Installeer de app en voeg je locatie toe. Bekijk welke ondernemingen bij jouw in de buurt zijn aangesloten en wat de eventuele aanbiedingen zijn voor de dag. Ben je geïnteresseerd? Dan kan je online de betaling doen. De prijzen variëren per onderneming en is ook afhankelijk van wat de ondernemer besluit in jouw magic box te stoppen. Je weet nooit van te voren wat je in jouw magic box krijgt. Wat je wel zeker weet dat het een goede deal is. Klik op de afbeelding om de website te bezoeken en de app te downloaden. Wees een held en draag een steentje bij door een maaltijd te redden!

In het volgende filmpje krijg je een beter beeld geschetst van wat Too Good To Go eigenlijk inhoud. Klik op het filmpje voor meer informatie!

Leave Comments