Go to top
About Us

Top 10 Streetwear shops in Amsterdam

Ben jij opzoek naar een SMOOF outfit en van plan binnenkort een bezoek te brengen aan Amsterdam? Vergeet dan niet de onderstaande winkels te bezoeken voor de beste streetwear.
Ook zullen wij van onze onderstaande top 10, de online streetwear store links erbij plaatsen zodat je hun online website kunt bezoeken.
Onderstaand in willekeurige volgorde een handje vol toonaangevende streetwear fashion stores in Amsterdam die zeker niet kunnen ontbreken aan je bezoek in de binnenstad.

Patta

Patta Amsterdam
Legends in de game! Patta is niet meer weg te denken uit het Amsterdam’s straatbeeld! Ben je opzoek naar opmerkelijke, unieke en SMOOF producten? Dan ben je bij Patta aan het juiste adres. Patta is een trendsetter en ook internationaal zeer gerespecteerd. Ben je van plan een bezoek aan het Centrum van Amsterdam te brengen? Vergeet dan niet even een kijkje te nemen bij Patta, het zal je zeker niet teleurstellen.

Klik hier voor de website van Patta.Zeedijk, 67, 1012 AS Amsterdam

 


Four Amsterdam

Four Amsterdam

Four is binnen een zeer korte tijd een fenomeen geworden en een concurrent voor velen. De winkel bevat een zeer opmerkelijke collectie en weerhield zelfs Kanye West er niet van om tijd vrij te maken tijdens zijn bezoek aan Amsterdam om ook even FOUR te bezoeken. De meest spraakmakende producten en voornamelijk High-end fashion wordt er aangeboden, zo kun je bijvoorbeeld denken aan; OFF-WHITE, BALENCIAGA, VETEMENTS en veel meer. Ook voor ”betaalbare” fashion kun je terecht bij FOUR omdat zij namelijk ook aanbieden wat er momenteel gaande is verschillende adidas modellen.
BELANGRIJK: De producten zijn voornamelijk gericht op mannen, maar zoals je weet, is er binnen de fashion-industrie geen onderscheidt te maken en zijn de producten zeker ook door dames perfect te combineren. Check it out!

Klik hier voor de website van Four.


van Baerlestraat 9-11, 1071 AM Amsterdam

 


Maha Amsterdam

Maha Amsterdam
Maha Amsterdam, DE definitie van Streetwear. Voor ieder wat wils, zeer betaalbare streetwear en sneakers bij Maha Amsterdam.  Zo hebben zij dope collecties en verschillende (vaak unieke) colorways van gruwelijke designers.
Ook is Maha uniek in haar aanbod aangezien zij zich richten op vrouwen en hierdoor dus marktspeler zijn in het aanbieden van women-only streetwear in Amsterdam.

”Maha supplies women, a demographic often left out of the equation in a world of sport-fashion.”

Het is even zoeken, maar dan heb je ook wat! Moeite met het vinden van Maha Amsterdam? Open de instellingen op je telefoon, schakel je locatie aan & klik op het onderstaande Google-Maps icoontje. Zeker de moeite waard tijdens je bezoek aan Amsterdam en niet bekend voor velen.

Klik hier voor de website van Maha Amsterdam


Vijzelstraat 129, 1017 HJ Amsterdam

 


6AM

6AM Amsterdam
Ook 6AM heeft met de perfecte ligging een naam gemaakt in Offline Amsterdam. De retailstore in de Leidse straat heeft ook in een korte tijd een stempel gedrukt en veel kopers weggekaapt van andere sneaker aanbieders in het centrum. Met merken als Dior, BALENCIAGA en vele andere high-end producten richten zij zich met hun productaanbod op personen met een wat hogere spend-vermogen vergeleken met de doorsnee Nederlander. Maarja, voor wat hoort wat… Tripple’S die Ciaga’s die zijn DOM! #FRSH

“6AM is the defining time between nightlife and business. This contrast is the core to our identity as you will notice throughout our stores”

6AM richt zich op mannen met een dure smaak. De winkel heeft een maximale loopafstand van 5 minuten vanaf het leidseplein  wat dus ideaal is.

Leidsestraat 53, 1017 NV Amsterdam

 


Baskèts Stores

Baskèts strores Amsterdam
Baskèts, opgericht in 2012 is uitgegroeid tot een Amsterdams winkel concept dat sneakercultuur verbind en verenigd met contemporary fashion. Baskèts heeft een uniek productaanbod en is ook een van de participerende winkels die hype-launch producten in hun aanbod heeft. Producten als YEEZY’s, DBZ x adidas collabs, Puma’s en andere highly-anticipated product launches worden aangeboden in Baskèts afgaande van de informatie die op hun Blog te vinden is.

baskèt noun, masculine

a) trainers, sneaker US; ~ wearing sneakers

De winkels zijn te vinden in de meest toonaangevende en hotspots van Amsterdam, dus combineer een bezoek aan De Pijp en de Jordaan met een bezoek aan een van de Baskets stores.

Klik hier voor de website van Basket Stores.


Elandsgracht 57, 1016 TN Amsterdam

Gerard Doustraat 96, 1072 VX Amsterdam

 


Concrete

Concrete stores Amsterdam
Concrete Amsterdam is een winkel met een SMOOF urban collectie en online hebben zij een eigen editorial met unieke productfotografie. Naast het aanbod van dope sneakers en kleding hebben zij ook collector-item toys toegevoegd aan hun productassortiment van onder andere Be@rbrick, Kidrobot en Starwars.
Wanneer je ”Maha Amsterdam” hebt gevonden, is het ook makkelijk om bij Concrete uit te komen aangezien deze zich in dezelfde straat bevinden.
Check it out!

Klik hier voor de website van Concrete.


Spuistraat 250, 1012 VW Amsterdam

 


Solebox

Solebox Amsterdam
Bedankt Solebox! Eindelijk ook te vinden in Amsterdam. De van origine Berlijnse sneakershop is inmiddels uitgegroeid tot een ware streetwear store met veel meer te bieden dan ‘alleen’ sneakers. Solebox heeft ook een beleving te bieden, de shop doet je namelijk denken aan een Breaking-Bad episode of een scheikunde les  door de laboratorium look. Solebox is perfect als je opzoek bent naar exclusive premium and limited sneakers , apparel and accessories. Ook is het de shop voor verschillende adidas Consortium collabs, BAPE en veel meer bijzondere collecties. Solebox is zeker een aanrader wanneer je het centrum van Amsterdam bezoekt.  Met een loopafstand van 2 minuten ten opzichte van de Dam hoor je deze wel in je planning op te nemen!

Klik hier voor de webshop van Solebox.

Nieuwezijds Voorburgwal 240, 1012 RR Amsterdam

 


Chaptr One

Chaptr One Amsterdam
Van alle sneakerstores in Amsterdam is dit toch wel de store met de meeste hype-shoes. Chaptr One koopt en verkoopt hype sneakers die in-store nergens te verkrijgen zijn. De collectie van ChaptrOne bestaat voornamelijk uit Nike’s. Maar ook zijn er verschillende producten te vinden. Fun-fact: De eigenaresse van ChaptrOne staat bekend om haar indrukwekkende Sneaker collectie.

Klik hier voor de Online Sneaker consignment store van Chaptr One.

Singel 417, 1012 WP Amsterdam

 


SneakerDistrict

Sneaker District Amsterdam
Rozengracht mag van geluk spreken: Sneakerdistrict! De naam zegt het al, zij richten zich voornamelijk op het aanbod van sneakers van verschillende merken. SneakerDistrict bevat ten opzichte van verschillende bovenstaande stores, een van de grootste sneaker collecties. Qua ligging prima te bereiken en ook een gezellige buurt om na het shoppen even een terrasje te pakken. SneakerDistrict heeft naar een sneaker aanbod waar je U tegen zegt, ook SMOOF apparel. Qua content hebben zij altijd dope on-feet foto’s die je een werkelijk beeld geven van hoe de schoenen staan, in plaats van productfotografie, waardoor je dus een beter beeld krijgt bij de sneakers.

THANK. GOD. FOR. SNEAKERS.

Klik hier voor de webshop van Sneaker District.


21, Rozengracht, 1016 LR Amsterdam

 


??
Als je kunt rekenen, zie je dat wij maar 9 winkels hebben besproken. Heb jij een winkel waarvan je zegt dat deze ook in de Top behoort? Plaats deze dan in de onderstaand in de comments zodat men tijdens hun bezoek in Amsterdam hier ook een kijkje zou kunnen nemen.

 

Ben jij opzoek naar meer SMOOF Blogs?
Klik op een van de links voor inspiratie.

FASHION
LIFESTYLE
DEALS
RANDOM

1 Comment

  1. sarah

    april 12, 2020

    vergeet niet de meest gehypede amsterdam based streetwear merken, Daily paper en Stussy!!!

Leave Comments