Go to top
About Us

O MY BAG Amsterdam – ECO & FAIR Leather Bags & items

Iedereen is opzoek naar de juiste tas. Of het nou een rugtas is om naar school te gaan, een weekender bag, een laptop tas of een ‘nieuwe-kantoor-baan-tas’ is. Een tas is een item die je waarschijnlijk dagelijks draagt. Het belangrijkste aan een rugtas is, naast alle functionele functies deze uiteraard ook SMOOF moet zijn.

Alle bovenstaande ideologieën over het hebben van de perfecte tas had Palien Wesselink destijds ook in gedachte, vandaar dat zij de OMYBAG oprichtte. Zij die in 2010 afreisde naar India opzoek naar leder fabrieken  voor het produceren van haar zelf-ontworpen producten. Naast het verkopen van leder producten, wilde zij dit ook doen op een verantwoorde en duurzame manier. Met de opbrengsten van haar producten zorgt zij ervoor dat haar partners in India ook kunnen profiteren van alle groei die zij doormaakt met haar organisatie.

Even over de collectie:

Wij kwamen deze producten random tegen op Instagram en waren verbaasd over de productfotografieen en de SMOOF minimalistische designs van de producten.

OMYBAG klinkt naar mijn mening wat vrouwelijk, maar heeft een dope collectie voor Heren en Dames. De collectie is erg varierend met  verschillende soorten producten van Tassen, Portomonee’s, Accessoires, Paspoort houders, Shoppers, Laptop sleeves, Clutches en noem maar op. Alles wat je nodig hebt bieden zij aan via hun website.

Zij hebben voor ieder wat wils. Mensen met een wat minder budget en voor diegene die wat meer bestedingsruimte hebben. Wel is het zo dat het niet uitmaakt welk product je koopt, alle producten zijn kwalitatief goede producten met dezelfde behandelingen als alle andere producten omdat deze zijn gemaakt in dezelfde fabrieken met liefde. Een groot gedeelte van de producten zijn unisex producten.

Onderstaand een aantal producten om een impressie te krijgen van wat zij aanbieden.


ECO & FAIR:
Onderstaand een aantal duurzame initiatieven van OMYBAG die extra onder de aandacht moeten worden gebracht.

1. ECO FRIENDLY LEATHER
Zij proberen door het leder productie process het milieu zo minimaal te beschadigen. Wat dus resulteert in het minimale gebruik van chemische stoffen om zo beperkt schade aan het milieu te brengen. Hierdoor zullen de tassen van OMYBAG over tijd ook veranderen van look maar niet op een negatieve manier. Voor additionale informatie, klik HIER.

2. FAIRLY MADE
Door de medewerkers in ontwikkelingslanden eerlijke mogelijkheden te bieden, denk hierbij aan eerlijke salarissen, veilige werkomgevingen en het aanbieden van trainingen . Meer informatie omtrent de fabrieken kun je HIER vinden.

3. GIVING BACK
Zoals hierboven aangegeven, doneren zij een deel van de opbrengsten aan locale projecten in India. Ook hebben zij in het verleden bijvoorbeeld 3000 schooltassen gedoneerd aan een organisatie in India die zorgt voor scholing voor kinderen in India die het wat minder hebben. Klik HIER voor alle goede daden die zij verrichten.

4. SECOND HAND PROGRAM
Indien je al eigenaar bent van een oude OMYBAG. Kun je deze omruilen tegen een andere ”vintage bag” uit of je kunt 20% korting krijgen op je volgende aankoop. Je kunt je tas terugbrengen die zij dan gratis of voor een kleine vergoeding zullen behandelen op een professionele manier. Klik HIER voor meer informatie.

5. ORGANIC COTTON
Aangezien hierboven alleen gesproken is over lederproducten, heeft OMYBAG ook een varierend productaanbod van katoen producten. Deze producten zijn uiteraard gemaakt van Organisch Katoen, wat dus betekend dat ook hierbij geen heftige chemische substanties gebruikt zijn om de producten te bewerken. Mocht je hier toch wat meer over willen lezen, kun je dat HIER uitgebreid doen.

Leave Comments